Ik had het al eerder over de zebra die de andere kant op kijkt: de 'dwarsligger' die de kritische vragen stelt. De dwarsligger die je beter omarmt, omdat het nu eenmaal helpt een ruime blik te hebben in de savanne, maar evengoed in de jungle die verkeerssituaties en ruimtelijke ordening vaak zijn ;-)
'Zonder dwarsliggers rijden er geen treinen', is de leuze van Kris Peeters, de andere. Hij is mobiliteitsdeskundige en auteur van o.m. 'Het voorruitperspectief', 'De file voorbij' en 'Weg van mobiliteit'.
Zelf lees ik graag zijn blogpost omwille van zijn kritische en wakkere blik op mobiliteitsuitdagingen -en oplossingen: https://deanderekrispeeters.wordpress.com/
Hij besteedt geregeld aandacht aan hoe iets wordt verwoord en onderstreept het belang van de juiste taal.
Leve de dwarsliggers! Ze helpen ons weg te geraken uit 'business as usual' en buiten de lijnen te denken en te kleuren...
Nog een leuke ontdekking i.v.m. treinen en buiten de lijnen denken: in de Kempen ontstond dit jaar de fanclub van de spoorwegen: 'De Spoortclub'. Als overtuigd ambassadeur promoot De Spoortclub de trein als duurzaam vervoermiddel. Ze denken creatief na hoe ze treinreizen leuker en aangenamer kunnen maken voor iedereen. Op sinterklaasdag deelden ze 'mandatreintjes' uit aan pendelaars.
Het hoeft dus niet altijd dwarsliggen te zijn. Op ludieke manier in de verf zetten hoe belangrijk het openbaar vervoer is, kan ook.
Verder heb ik ook mooie herinneringen aan het project 'Iedereen gorilla', een project van Mobiel 21, waarbij ook buiten de lijntjes gekleurd werd om te ijveren voor een straat op mensenmaat. Nieuwsgierig? Hier het blog van Gust, de gorilla uit Aarschot... Die kon efficiënt dwarsliggen met een krijtspuitbus in de hand!
Reacties
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie!