Doorgaan naar hoofdcontent

Praktisch overzicht 10-daagse fietstrip met kids




OVERNACHTEN IN EEN TUIN

"Let's make slow travelling the new normal!" 

Dat is het motto van 'Welcome To My Garden', een netwerk zonder winstoogmerk van burgers die hun tuin gratis beschikbaar stellen voor trage reizigers. 


ONZE CARGOFIETS... 

"Yuba is our name. Family Biking is our game." 
Dat is het motto van Yuba cargo bikes.
Wij zijn alvast fan.
We kozen voor de Yuba Electric Mundo E8000 Steps -Sand, aangevuld met een mand vooraan het stuur, de monkeybars achteraan, 2 zitkussens op bagagedrager, de voorlopige zelfgemaakte voetplanken onderaan (voetensteun, opstapje en ook handige bagagehouder) en een surfplankhouder van 'Moved by bike'.
                                                                https://movedbybikes.com/

...die we ook willen DELEN MET ANDEREN

We willen we het gebruik van deze fiets delen met anderen. Dat doen we via het platform Cozywheels.



We gaan op fietstrip EN NEMEN MEE...

Heerlijk vind ik het om beperkt te zijn in wat je meeneemt. Gewoon wat echt nodig is (of ietsje meer omdat het kan, met zo'n fiets ;-) Geen overtollige balast, je bent meteen extra ontvankelijk voor al de rijkdom die je onderweg tegemoet komt en je waardeert na de reis eens te meer de luxe van je thuis.






Op en aan de fiets van Kurt:
* ongeveer 5 kg kleding in elke (waterdichte) fietstas: eentje voor papa/zoon en eentje voor mama/dochter. 
Daarin per persoon:
- 5 stuks ondergoed
- 4 paar kousen
- 1 fleece-trui
- 1 T-shirt met lange mouwen
- 3 T-shirts met korte mouwen
- 2 korte broeken
- 2 lichte lange broeken
- linnenzak voor vuile was (in de helft van de reis doen we de was)
- Niet meegeteld de kleding die we op de fiets aanhebben: fietsbroek, sport-t-shirt, sport-vestje en helm
* een rugzak met één paar gamellen, één kookpitje en voor de rest wat allerlei (gsm-opladers, zaklamp, lucifers enz.). Zo'n kookpitje en een paar gamellen zijn handig om een kant-en-klaarmaaltijd of wat water op te warmen op enkele zeldzamere momenten. (Als je in een tuin kampeert, geven mensen je graag ook water opgewarmd in een snelkoker).
* een fietskar met daarin 4 zelfopblazende matjes, 4 slaapzakken en lakenzakken (een lakenzak is heel klein in verpakking en zorgt voor extra warmte) en ook nog de opladers van de batterijen van de 2 fietsen, een verlengkabel en een dweil (die als deurmat dient in de tent bij nat weer ;-)
* bovenop nog een zak met schoenen (één paar extra schoenen/sandalen voor elk naast de schoenen die we aan hebben)
*zadeltasje, handig voor portefeuille en sleutels
* de gsm die vooraan op stuur gemonteerd kon worden, was heel handig voor volgen van knooppunten of google maps.
* een drinkbus (steeds goed bereikbaar, om voldoende te drinken tussendoor.)

Op de fiets van Nele:
* de 'fretzak': een stuurtasje achteraan vol goed bewaarbare knabbels voor hongerige momentjes en suikerdipjes (muëslirepen, druivensuiker, mentos, gedroogde appeltjes, gedroogde mango, zakjes minuutsoep, kleine chocolaatjes, speculaasjes,...) en 4 messen, 4 vorken, 4 lepels en 1 scherp mesje, zakmes, vochtige snoetdoekjes
* de 'bibbox': een stuurtasje met leesvoer
* een waterdichte zak met daarin de 2 binnententen, lichtgewicht handdoeken en ander toiletgerief
* een zak met rest van de tent
* 2 skateboards in de surfplankhouder
* de 'vestiaire' vooraan in de mand: rugzak met regenjassen, regenbroeken, mondmaskers, drinkbussen en handtas.
* kleine kussentjes (een kussentje, al is het maar klein, zorgt echt voor heel wat beter slaapconfort). De kinderen gebruikten ze ook als zitkussen of ruggesteun op hun achterbank. Bij regenweer overtrokken met plastic en/of bij in de waterdichte tas.
* 3 drinkbussen gevuld met water, 2 metalen bekers die achteraan aan een musketon bengelden. (neemt veel volume in als je zo'n beker ergens in steekt).


ROUTEPLANNER

Uiterst handig samen te stellen met knooppunten.

Aarschot - Mechelen

Mechelen - Boom

Boom - Bornem

Bornem - Kalken

Kalken - Gent

Gent - Brugge

Brugge-Oostende (met afwijking: we zijn tot Bredene gereden i.p.v. Oostende)

Bredene -Blankenberge


























Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts van deze blog

Deel je ervaring en vergroot je handafdruk...

infostand op 'Planeet Heist'   deel je ervaring en vergroot je handafdruk Met handen en voeten... Met autodelen verklein je behoorlijk je ecologische voetafdruk . Wij ervaren dat zelf niet eens als inboeten aan luxe maar juist als meer comfort, want naast klimaatwinst sparen we ook geld en ruimte voor de deur én hebben we een hele menukaart aan mobiliteitskeuzes waaruit we à la carte kunnen kiezen. Voor ons gezin dus dubbele winst. Minstens even belangrijk en nog fijner is het vergroten van je handafdruk . We kunnen elk op zich ons eigen kleine best doen voor de planeet, maar wie daarbij ervaringen deelt met anderen, vergroot ook zijn / haar handafdruk. Onderzoek toont aan dat dit minstens zo belangrijk is! In gesprek gaan met een vriend, vriendin, collega, buur,... over jouw ervaringen zal mensen sneller inspireren dan louter pure informatie of feiten geven. 'Vertel je persoonlijk verhaal' is daarom ook één van de tips die vzw Klimaatcontact meegeeft in hun workshops

Meesurfen met de jongerenbus naar Spanje

'Meesurfen' met de bus om op surfvakantie te gaan... Dit jaar gaan we met het gezin op surfvakantie naar Spanje (Zarautz), aan de Atlantische Oceaan iets voorbij de grens met Frankrijk. Het is een vakantie met de Belgische organisatie 'Boardx', waarbij meerdere mensen op hetzelfde moment naar dezelfde (surf)bestemming gaan. Daarom leek een vorm van gemeenschappelijk vervoer ons een logische keuze. Zeker omdat we de 2 weken tijdens ons verblijf ook geen auto nodig hebben. We blijven voornamelijk aan zee en voor uitstapjes naar bv. San Sebastian of Bilbao is het openbaar vervoer in Spanje goed geregeld. Na wat navraag blijkt er een makkelijke en relatief goedkope manier te zijn om op onze bestemming te geraken: We kunnen als gezin gewoon 'meesurfen' met de jongerenbus van Boardx. Voor de jongerenvakanties legt Boardx standaard een bus in. Ook voor familievakanties specifiek gericht op éénoudergezinnen zit een busreis in de prijs inbegrepen. Voor de 'gewone&#

Overzicht van alle autodeelmogelijkheden in Aarschot

Overzicht van alle autodeelmogelijkheden in Aarschot.       (prijzen laatst aangepast op 19 september '23 ) Een eigen wagen kost veel geld, neemt veel ruimte in en staat doorgaans 97% van de tijd stil. Fossiele uitstoot moeten we vermijden waar het kan, maar een elektrische auto zelf aankopen kost nog meer. Autodelen biedt zowel voor jou als voor de samenleving een grote financiële besparing en ecologische voordelen. Op dit moment zijn er op grondgebied Aarschot zes elektrisch deelwagens actief: Eén van Pashuysen Share en vijf van Cambio . Er loopt ook een campagne voor burgercoöperatie Partago om nog een zevende deelwagen bij op de kaart te zetten. Verder kunnen burgers uiteraard hun eigen wagen delen met buren, bv. via Cozywheels. Zo zijn er 2 beschikbaar in buurgemeente Begijnendijk. Ook via Dégage! kan je een particuliere wagen delen. Hieronder probeer ik alle info overzichtelijk in tabellen te gieten. Je betaalt het gebruik van een deelwagen per gereden kilometer (daarin z