Doorgaan naar hoofdcontent

Glamping in de Kempen ... 100% vakantiegevoel op 45km van huis


Hemelvaart stond voor de deur en we wilden last-minute graag 4 dagen weg, zonder veel gedoe... Het kan zomaar met onze 'two-wheeled-minivan'! Om bagage te beperken, kozen we voor 'glamping' en vonden nog een Safaritent vrij op camping 'De Baalse Hei' in Turnhout met bedden, beddengoed, keukentje, keukengerei aanwezig. Ideaal. Zo hoefden we enkel kleding, toiletgerief, jassen, reserveschoenen, wat kleine gezelschapsspelletjes en lectuur mee te nemen. Er was ook nog plaats voor badminton -en pingpongpalletjes. Zelfs een frigoboxtas met nog wat beleg, groenten en aardbeien die anders de 4 dagen thuis niet zouden overleven kon mee ;-)

Aan onze achtertuin loopt de fietsroute Hageland-Kempen. Die konden we rechtdoor volgen tot in Herentals. Vandaar verder naar Turnhout langs groene fietswegen met nauwelijks verkeer. Deze keer geen knooppunten op papier, maar Kurt volgde op zijn gsm de gps van het fietsroutenetwerk. Heel handig.

Alweer stonden we versteld hoe mooi het is onderweg en hoe meer intens je het onderweg zijn beleeft, zoals de geur van de vlierbloesems die nu massaal bloeien. In Morkhoven, op nauwelijks 14 km van thuis, passeerden we een uniek gezellig terrasje 'De Zoete Statie', vlak naast de fietsweg. Geen twijfel: hier zouden we stoppen voor een lunch! Goede keuze. We komen hier zeker nog es terug om de dessertenkaart te proeven! (elke donderdag en vrijdag open en elk eerste weekend van de maand.)  En dan laten we onze kroost zelf fietsen... ;-)

Op vrijdag beloofden we onze kids een dagje Bobbejaanland. We vertrokken omstreeks 9u op de camping en fietsten bij wijze van eerste attractie 20 km richting pretpark om tegen openingstijd aan te komen.

Speedy Bob had het grootste succes en konden we 3 keer doen. Overkop gaan in de Fury of Typhoon zijn we toch maar geskipt... Wel een paar keer goed nat geworden, niet van regen maar van de wateraanvallen in de Banana Split. 

De dag sloten we af met een lekker hapje op 't terras van eetcafé 'Barzoen' in Turnhout.

Zaterdag eerst wat chillen op de camping: theetje, spelletje, badminton, socializen met andere kids op de camping en dan met de fiets naar de supermarkt. In de namiddag fietsten we in een lus langs natuurdomein 'De Liereman' in Oud-Turnhout, waar we een wandeling van 5,5 km deden. 's Avond lekker binnen in de tent (zwoele zomeravonden zijn 't toch nog niet zo gauw in mei) een spelletje 'kolonisten - het kaartspel' waarbij Kurt de overwinning behaalde.

Zondag inpakken. De medekampeerders van de andere safaritenten keken bewonderenswaardig hoe wij alles op de fiets makkelijk meekregen, terwijl zij aan het puzzelen waren om alles in hun koffer te krijgen ;-) Okee, wij hebben ook geen baby met toebehoren en visgerief bij.

Een beetje regen bij vertrek, en na een beloofde tussenstop in Mc Donald's (tegen mijn principes, maar soms sluiten we toch compromissen met de kinderen die nog in de waan leven dat fastfood louter fun is ;-) konden we moe maar voldaan thuis weer uitpakken en een nieuwe lading verse aardbeien uit de tuin plukken....







Reacties

Populaire posts van deze blog

Deel je ervaring en vergroot je handafdruk...

infostand op 'Planeet Heist'   deel je ervaring en vergroot je handafdruk Met handen en voeten... Met autodelen verklein je behoorlijk je ecologische voetafdruk . Wij ervaren dat zelf niet eens als inboeten aan luxe maar juist als meer comfort, want naast klimaatwinst sparen we ook geld en ruimte voor de deur én hebben we een hele menukaart aan mobiliteitskeuzes waaruit we à la carte kunnen kiezen. Voor ons gezin dus dubbele winst. Minstens even belangrijk en nog fijner is het vergroten van je handafdruk . We kunnen elk op zich ons eigen kleine best doen voor de planeet, maar wie daarbij ervaringen deelt met anderen, vergroot ook zijn / haar handafdruk. Onderzoek toont aan dat dit minstens zo belangrijk is! In gesprek gaan met een vriend, vriendin, collega, buur,... over jouw ervaringen zal mensen sneller inspireren dan louter pure informatie of feiten geven. 'Vertel je persoonlijk verhaal' is daarom ook één van de tips die vzw Klimaatcontact meegeeft in hun workshops

Meesurfen met de jongerenbus naar Spanje

'Meesurfen' met de bus om op surfvakantie te gaan... Dit jaar gaan we met het gezin op surfvakantie naar Spanje (Zarautz), aan de Atlantische Oceaan iets voorbij de grens met Frankrijk. Het is een vakantie met de Belgische organisatie 'Boardx', waarbij meerdere mensen op hetzelfde moment naar dezelfde (surf)bestemming gaan. Daarom leek een vorm van gemeenschappelijk vervoer ons een logische keuze. Zeker omdat we de 2 weken tijdens ons verblijf ook geen auto nodig hebben. We blijven voornamelijk aan zee en voor uitstapjes naar bv. San Sebastian of Bilbao is het openbaar vervoer in Spanje goed geregeld. Na wat navraag blijkt er een makkelijke en relatief goedkope manier te zijn om op onze bestemming te geraken: We kunnen als gezin gewoon 'meesurfen' met de jongerenbus van Boardx. Voor de jongerenvakanties legt Boardx standaard een bus in. Ook voor familievakanties specifiek gericht op éénoudergezinnen zit een busreis in de prijs inbegrepen. Voor de 'gewone&#

Overzicht van alle autodeelmogelijkheden in Aarschot

Overzicht van alle autodeelmogelijkheden in Aarschot.       (prijzen laatst aangepast op 19 september '23 ) Een eigen wagen kost veel geld, neemt veel ruimte in en staat doorgaans 97% van de tijd stil. Fossiele uitstoot moeten we vermijden waar het kan, maar een elektrische auto zelf aankopen kost nog meer. Autodelen biedt zowel voor jou als voor de samenleving een grote financiële besparing en ecologische voordelen. Op dit moment zijn er op grondgebied Aarschot zes elektrisch deelwagens actief: Eén van Pashuysen Share en vijf van Cambio . Er loopt ook een campagne voor burgercoöperatie Partago om nog een zevende deelwagen bij op de kaart te zetten. Verder kunnen burgers uiteraard hun eigen wagen delen met buren, bv. via Cozywheels. Zo zijn er 2 beschikbaar in buurgemeente Begijnendijk. Ook via Dégage! kan je een particuliere wagen delen. Hieronder probeer ik alle info overzichtelijk in tabellen te gieten. Je betaalt het gebruik van een deelwagen per gereden kilometer (daarin z